Politică de confidențialitate

Aceasta politica are rolul de a va informa asupra datelor cu caracter personal pe care le colectam de la dvs. sau pe care dvs. ni le comunicati prin intermediul prezentului site web (www.zof.ro), precum si a modului in care vom prelucra aceste date.

Vă rugăm să consultați această secțiune în mod regulat, deoarece politica poate suporta modificări sau actualizări. Orice modificări semnificative ale acestei politici vor fi notificate.

Ne puteți contacta prin intermediul datelor din pagina de contact pentru orice informații suplimentare privind modul în care folosim datele dvs.

În plus, vă rugăm să citiți Termenii și condițiile.

INFORMATII DESPRE SOCIETATE

Operator: ZOF OPTOGERMAN S.R.L., [J03/2219/2008 | RO24660284], cu sediul în Str. Budeasa Mare nr. 72bis, Com. Budeasa, Arges cod Postal 117156.

Date de contact0371525777 office@zof.ro | www.zof.ro

TERMENI DE SPECIALITATE UTILIZATE IN PREZENTA POLITICA

„Date cu caracter personal” – reprezinta orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita si „persoana vizata”). O persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale (art. 4 alin. (1) din Regulamentul General privind Protectia Datelor).

„Prelucrarea datelor cu caracter personal” sau „prelucrarea datelor” – înseamnă orice operațiune sau set de operațiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fără utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, înregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispoziție în orice alt mod, alinierea sau combinarea, restricționarea, ștergerea sau distrugerea;

 „GDPR” – reprezinta Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE;

„Operator” –  înseamnă persoană juridică, care, singură sau împreună cu alte persoane, stabilește scopurile și mijloacele de prelucrare a datelor cu caracter personal (societatea ZOF OPTOGERMAN SRL);

„Persoana vizată”  – înseamnă persoana fizică ale cărei date cu caracter personal sunt prelucrate;

„Autoritate de Supraveghere” – înseamnă o autoritate publică independentă instituită de un stat membru, responsabilă de monitorizarea aplicării GDPR. În România autoritatea de supraveghere este Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal – “ANSPDCP”;

  • MODALITATEA DE COLECTARE A DATELOR CU CARACTER PERSONAL

ZOF OPTOGERMAN SRL colecteaza datele dumneavoastra cu caracter personal in urmatoarea modalitate:

  • CREAREA SI UTILIZAREA UNUI CONT IN PLATFORMA ZOF.RO: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul. Suplimentar se vor prelucra date privind istoricul comenzilor.
  • PLASAREA UNEI COMENZI IN PLATFORMA ZOF.RO: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul, adresa de livrare, precum si orice alte informatii oferite voluntar prin campul „Observatii”.
  • PLASAREA UNEI COMENZI TELEFONICE: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, nr. de telefon, adresa de e-mail, adresa de livrare, date privind facturare, detalii bancare privind plata, precum si orice alte informatii oferite voluntar de dumneavoastra;
  • EFECTUAREA PLATILOR ON-LINE PENTRU COMENZILE PLASATE: datele colectate pentru efectuarea platilor on-line vor fi prelucrate de catre furnizorul ZOF de plati online, respectiv EuroPayment Services SRL. Astfel, se vor prelucra de catre EuroPayment urmatoarele date: datele privind detaliile cardului si numele detinatorului cardului;
  • RETURNAREA PRODUSELOR: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, adresa, nr. de telefon/adresa de e-mail si contul IBAN. Aceste date se vor prelucra in vederea respectarii obligatiei legale prevazute in Ordonanta nr. 34/2014 privind dreptul de retragere.
  • PLASAREA UNEI COMENZI DE PRODUSE CE NECESITA RAPORT/PRESCRIPTIE MEDICALA: se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, adresa de e-mail, nr. de telefon, adresa de livrare, datele medicale extrase din raportul medical ( distantare pupilara), detalii bancare privind plata, date privind facturarea, precum si orice alte informatii oferite voluntar de catre dumneavoastra;
  • PROGRAMAREA IN VEDEREA OBTINERII UNEI COSULTATII: se vor prelucra urmatoarele date: datele rezultate din chestionarul completat anterior obtinerii programarii la consultatie, numele si prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, date privind data si ora programarii;
  • PUBLICAREA UNUI COMENTARIU ASUPRA PRODUSELOR DE PE SITE: se vor prelucra urmatoarele date: numele de utilizator, precum si datele/informatiile oferite in mod voluntar de dumneavoastra in sectiunea destinata comentariilor despre produsele de pe site zof.ro;
  • COMUNICARI COMERCIALE: se vor prelucra urmatoarele date: adresa de e-mail oferite de dumneavoastra in situatia abonarii la newsletter;
  • PARTICIPAREA LA DIFERITE CAMPANII/CONCURSURI: se vor prelucra datele dumneavoastra in conformitate cu modalitatea/mecanismul fiecarui concurs in parte si potrivit Regulamentului aferent campaniilor/concursurilor desfasurate;
  • VIZITAREA SITE-ULUI: se vor prelucra urmatoarele date: date prelucrate prin intermediul cookie, date privind identificarul on-line -IP, dispozitivul (nivel de țară), istoricul de vizualizare a site-ului web, timestamp-ul, cerere / acțiune.;
  • INTERACTIONAREA CU SITE-UL ZOF PRIN INTERMEDIUL RETELELOR DE SOCIALIZARE: se vor prelucra datele oferite de dumneavoastra voluntar prin sectiunea comentarii (ex. opiniile exprimate, imaginile inserate, numele userului de pe respectiva platforma etc.);

Vă prezentăm distinct, în cele ce urmează, informatii despre prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal, precum si scopurile prelucrarii:

1. CREAREA SI UTILIZAREA UNUI CONT ÎN PLATFORMA ZOF.RO.

In cazul crearii si utilizarii unui cont sunt prelucrate date cu caracter personal, cum ar fi: : numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. b) – prelucrarea este necesara pentru executrea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract. Astfel, prin crearea si utilizare contului dumnevoastra se vor putea face demersurile necesare in vederea achizitionarii produselor dorite, se va putea gestiona comanda plasata, se va putea urmari istoricul comenzilor etc.
  • Perioada de stocare: datele cu caracter personal inregistrate in contul dumneavoastra se vor pastra pana cand dumneavoastra veti decide inchiderea contului sau daca au trecut mai mult de 3 ani de la ultima autentificare în cont.
  • Unde sunt stocate datele: datele pe care le vom descarca local se vor stoca pe serverele noastre securizate, locale si în cloud. Datele furnizate prin intermediul retelelor de social media vor fi stocate de acestea conform politicilor proprii.

2. ACHIZITONAREA PRODUSELOR (PRIN INTERMEDIUL PLATFORMEI ON-LINE SAU TELEFONIC).

In vederea plasarii comenzilor (on-line si telefonic) sunt prelucrate urmatoarele date cu caracter personal: numele si prenumele, nr. de telefon, e-mailul, adresa de livrare, date privind facturare, detalii bancare privind plata, precum si orice alte informatii oferite voluntar de dumneavoastra prin campul „Observatii” sau in alta modalitate (in cadrul convorbirii telefonice).

  • Temeiul legal al prelucrarii: : 6 alin. (1) lit. b) – prelucrarea este necesara pentru executrea unui contract la care persoana vizata este parte sau pentru a face demersuri la cererea persoanei vizate inainte de incheierea unui contract. Astfel, datele dumneavoastra sunt prelucrate in temeiul incheierii contractului dintre parti pentru achizitionarea produselor in baza comenzilor plasate.
  • Perioada de stocare: datele prelucrate in vederea achizitionarii produselor din platforma zof.ro se vor prelucra pe intreaga durata a derularii raporturior cu ZOF. Datele înregistrate în momentul efectuării unei comenzi telefonice vor fi păstrate pentru maxim 1 an de la momentul închiderii comenzii (livrare/ridicare din showroom). Datele înscrise în documentele financiar-contabile (ex. facturi, plăți efectuate cu cardul, plăți ramburs etc.) vor fi  păstrate în arhivă timp de 5 (cinci) ani, cu începere de la data încheierii exerciţiului financiar în cursul căruia au fost întocmite, în conformitate cu perioadele Legii contabilității nr. 82/1991 și a  Ordinului 2634/2015.
  • Unde sunt stocate datele: datele înregistrate prin platforma online www.zof.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele societatii securizate, locale și în cloud. Înregistrările convorbirilor și datele comunicate telefonic vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. În cazul comenzilor livrate prin intermediul firmelor de curierat, datele de livrare vor fi stocate pe platformele online ale firmelor de curierat cu care colaborăm și vor fi supuse termenelor de păstrare ale acestora. Datele contabile le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud sau în arhiva fizică.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre ZOF OPTOGERMAN si acestia din urma), furnizorul de servicii de facturare si contabilitate, Agenția Națională de Administrare Fiscală, societatile de curierat (ex. Fan Courier, DPD Courier, CARGUS Courier, DHL Courier etc.), procesatorului de plati online (EuroPayment), autoritatilor abilitate in acest sens.

3. PLASAREA COMENZILOR CE NECESITA RAPORT/PRESCRIPTIE MEDICALA

Pentru efectuarea comenzilor ce necesita raport/prescriptie medicala, se vor prelucra urmatoarele date: numele si prenumele, adresa de e-mail, nr. de telefon, adresa de livrare, datele medicale extrase din raportul medical (ex. distantare pupilara), detalii bancare privind plata, date privind facturarea, precum si orice alte informatii oferite voluntar de catre dumneavoastra. Produsele din aceasta categorie (ex. lentilele cu dioptrii) nu se pot elibera decât în baza informațiilor extrase din raportul de consultație optometrică, aceste informații  numărându-se printre datele cu caracter sensibil prelucrate de ZOF OPTOGERMAN SRL.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. b) (temeiul contractual) si art. 9 alin. 2 lit. a) din Regulament, respectiv in urma consimtamantului explicit oferit de dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru scopul specific al furnizarii unor produse particularizate conform unei prescriptii medicale.
  • Perioada de stocare: datele cu caracter personal se vor pastra in arhiva interna pe o perioada de 3 (trei) ani de la momentul efectuarii achizitiei.
  • Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online www.zof.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), optometristii parteneri, furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre ZOF OPTOGERMAN si acestia din urma).

4. PROGRAMAREA ON-LINE IN VEDEREA OBTINERII UNEI CONSULTATII

Pentru accesarea platformei on-line www.zof.ro in vederea obtinerii unei consultatii, se vor prelucra urmatoarele date cu caracter personal: datele rezultate din chestionarul completat anterior obtinerii programarii la consultatie, numele si prenumele, adresa de e-mail, numarul de telefon, date privind data si ora programarii.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. b) (temeiul contractual) si art. 9 alin. 2 lit. a) din Regulament, respectiv in urma consimtamantului explicit oferit de dumneavoastra pentru prelucrarea acestor date cu caracter personal pentru scopul specific al obtinerii unei consultatii.
  • Perioada de stocare: datele referitoare la programare si cele inscrise in fisa de pacient vor fi stocate pentru o perioada de 1 an.
  • Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online zof.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice (ex. vanzari), optometristii parteneri, furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții (in baza contractelor incheiate intre ZOF OPTOGERMAN si acestia din urma).
  1. PUBLICAREA UNUI COMENTARIU PENTRU PRODUSELE DE PE SITE

Pentru operatiunea voluntara de publicare a unui comentariu pe platforma zof.ro, se vor prelucra urmatoarele date: numele de utilizator, precum si datele/informatiile oferite in mod voluntar de dumneavoastra in sectiunea destinata comentariilor despre produsele de pe site www.zof.ro;

  • Temeiul legal al prelucrarii: art. 6 alin. (1) lit. f) – interesul legitim al societatii in vederea imbunatatirii serviciilor si experienței oferite clientilor zof.ro, ajutand astfel la evaluarea calitatii produselor.
  • Perioada de stocare: datele vor ramane publicate pe platforma zof.ro până când dumneavoastra veți decide să ștergeți acel comentariu.
  • Unde sunt stocate datele: Datele înregistrate prin platforma online www.zof.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.
  • Accesul la date: Angajatii/colaboratorii operatorului din departamentele specifice, Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții si autoritatilor abilitate in acest sens.

6. COMUNICARI COMERCIALE

Pentru obtinerea de comunicari comerciale in urma abonarii la newsletter se vor putea prelucra urmatoarele date: adresa de e-mail si numarul de telefon.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. a) – consimtamantul expres oferit de persoana vizata pentru scopul abonarii in vederea primirii de comunicari comerciale.
  • Perioada de stocare: in cazul abonării pentru a primi comunicari comerciale, prelucrarea datelor in vederea transmiterii acestor comunicari va continua pana cand dumneavoastra veți solicita dezabonarea. Dupa dezabonare, comunicarile comerciale nu vor mai fi transmise, insa datele vor ramane stocate in arhiva interna pe o perioada de 3 ani de la ultima dumneavoastra comanda plasata prin intermediul platformei zof.ro.
  • Unde sunt stocate datele: datele înregistrate prin platforma online www.zof.ro vor fi stocate pe serverele furnizorului de hosting, localizate în Uniunea Europeană. Datele pe care le vom descarca local le vom stoca pe Serverele noastre securizate, locale și în cloud.
  • Transferul international de date: datele prelucrate in acest sens sunt transferate catre platforma Mailchimp – EU-U.S. PRIVACY SHIELD FRAMEWORK: ACTIVE.
  • Accesul la date: Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții. Furnizorul soluţiei de trimitere a newsletterului email (Mailchimp). Autoritatile abilitate in acest sens (in urma solicitarilor prin cerinte legale).

In cazul comunicarilor comerciale, in situatia in care care veți dori să nu mai primiți newslettere sau materiale informative de la www.zof.ro  se va opta pentru accesarea butonului de „Dezabonare” ori prin transmiterea unui e-mail in acest sens (e-mail de dezabonare pe adresa contact@zof.ro.

7. PARTICIPAREA LA DIFERITE CONCURSURI/CAMPANII

Datele prelucrate pentru participarea la diferite concursuri/campanii vor fi prelucrate in conformitate cu modalitatea/mecanismul fiecarui concurs in parte si potrivit Regulamentului aferent campaniilor/concursurilor desfasurate. Regulamentul aferent campaniei/concursului se va regasi pe site-ul www.zof.ro.
8. INTERACTIUNEA CU SITE-UL ZOF PRIN INTERMEDIUL RETELELOR DE SOCIALIZARE

Prin interactiunea cu site-ul www.zof.ro  (prin intermediul butoanelor integrate) se vor prelucra datele oferite de dumneavoastra voluntar prin sectiunea comentarii (ex. opiniile exprimate, imaginile inserate, numele userului de pe respectiva platforma etc.);

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. f) – interes legitim si art. 6 alin. (1) lit. b) – temeiul contractual.
  • Perioada de stocare: 3 ani de la ultima vizita efectuata pe platforma zof.ro.
  • Unde sunt stocate datele: Datele sunt stocate pe serverele furnizorului de hosting situate în Uniunea Europeană.
  • Accesul la date: Furnizorii de servicii, cum ar fi hostingul sistemelor IT, servicii de asistență tehnică și furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții. Autoritățile de reglementare și alte autorități ale statului, dacă sunt solicitate prin cerințe legale. Platforme de socializare, motoare de căutare: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest, Youtube.

8. NAVIGAREA/VIZITAREA SITE-ULUI

Când accesați site-ul nostru, colectăm date despre persoana dvs. prin identificatori online (cookie-uri și IP), dispozitivul (nivel de țară), istoricul de vizualizare a site-ului web, timestamp-ul, cerere / acțiune.

Website-ul colectează automat anumite informații și le stochează în fișiere de jurnal.

Folosim aceste informații pentru a putea proiecta site-ul nostru astfel încât să ne adaptăm mai bine la nevoile utilizatorilor noștri. De asemenea, este posibil să folosim adresa dvs. IP pentru a ajuta la diagnosticarea eventualelor disfuncționalități ale serverelor noastre și pentru a gestiona site-ul nostru, pentru a analiza tendințele, pentru a urmări mișcările vizitatorilor și pentru a colecta informații demografice generale, pentru a ajuta la identificarea preferințelor vizitatorilor.

  • Temeiul legal al prelucrarii: 6 alin. (1) lit. f) din Regulament – interes legitim si art. 6 alin. (1) lit. a) consimtamantul oferit pentru utilizarea anumitor module cookie.
  • Perioada de stocare: in conformitate cu Politica Cookie regasita pe site.
  • Unde sunt stocate datele: in conformitate cu Politica Cookies si raportul Cookiebot.
  • Accesul la date: Furnizori de servicii IT pentru compania noastră (găzduire și stocare de date) sau furnizori cărora le externalizăm anumite servicii de asistență tehnică pentru site-ul nostru sau furnizori de sisteme de gestionare a relațiilor cu clienții, Google, Facebok, YouTube, autoritatile abilitate, daca astfel de informatii sunt solicitate prin cerintele legale.
  • MASURI TEHNICE SI ORGANIZATORICE

Societatea se angajează să protejeze datele cu caracter personal ale persoanelor vizate care au fost prelucrate urmare a interacțiunilor acestora cu platforma www.zof.ro.

Angajații/colaboratorii ZOF au obligația de a păstra confidențialitatea și nu pot divulga ilegal datele cu caracter personal pe care le prelucrează în cadrul activității lor.

Prin raportare la natura, domeniul de aplicare, contextul și scopurile prelucrării, precum și de drepturile și libertățile persoanelor fizice vizate, Societatea implementează măsuri tehnice și organizatorice adecvate” pentru a garanta și a fi în măsură să demonstreze că prelucrarea datelor cu caracter personal se efectuează în conformitate cu legislația în vigoare, atât cea națională cât și cea europeană in vigoare.

  • PRELUCRAREA DATELOR PERSOANELOR MINORE

Platforma www.zof.ro nu este destinata și nu colectează prin intermediul site-ului, cu bună știință informații de la copiii sub 18 ani. Accesarea și utilizarea site-ului de către minori reprezintă acordul implicit al tutorelui legal în navigarea site-ului nostru de către minorul aflat în întreținere. De asemenea dacă vom descoperi că un minor a folosit site-ul nostru fără aprobarea reprezentantului legal, vom șterge toate datele personale despre acesta.

Ultima actualizare: 01.07.2021